Wist je dat wanneer je gebruik maakt van Microsoft 365 je (in de meeste gevallen) direct gratis kunt starten met de tools uit het Power Platform zoals Power Apps? Het is ons doel om jou meer bewust te maken van de mogelijkheden van Microsoft 365 zodat je het maximale eruit haalt.

Wat is het Microsoft Power Platform?

Het Microsoft Power Platform is een no-/low-code platform waarmee veel gemakkelijker en sneller dan voorheen business apps gemaakt kunnen worden. Veel apps staan al in één of enkele weken! Microsoft heeft dit platform uiteraard niet zonder reden ontwikkeld, het lost namelijk problemen van veel organisaties op. Grote kans dat je het herkent: Standaard applicaties voldoen vaak niet voor 100% aan jouw specifieke wensen. Een op maat gemaakte applicatie is echter weer te duur qua ontwikkeling en onderhoud. Dus je doet het met de tekortkomingen van je applicaties en werkt met omwegen, handmatig werk, fouten en vertragingen.

Het Power Platform dicht het gat tussen standaard applicaties en de bekende op maat gemaakte applicaties met ‘business apps’. Deze business apps zijn snel en eenvoudiger te maken en worden vaak ingezet als aanvulling op bestaande standaard applicaties. Met business apps kan verder wel geautomatiseerd en kunnen bestaande automatische processen nog efficiënter worden ingericht. Maak je bijvoorbeeld nog gebruik van papieren formulieren? Dit is snel te vervangen door digitale tools waardoor de productiviteit wordt verhoogd en de foutgevoeligheid verlaagd.

Sneller inspelen op marktveranderingen

Het Power Platform kan echter meer dan aanvullende business apps leveren. De tools zijn ook geschikt om geheel nieuwe oplossingen mee te ontwikkelen. Denk aan een nieuw digitaal product of een digitaal proces aanbieden aan klanten, zoals een klantportaal waar data uit verschillende systemen samenkomt. Dit komt perfect van pas in de huidige continu veranderende markt. Dit vraagt om wendbaarheid en snel reageren op nieuwe ontwikkelingen.

Praktische voorbeelden van de mogelijkheden met het Power Platform

Enkele voorbeelden om je een beter idee te geven van wat je kunt realiseren met het Power Platform:

  • Het reserveren van vergaderruimtes en het bestellen van lunch via een business app

  • Snel en gemakkelijk alle informatie over bedrijfsmiddelen zoals printers opvragen door de QR-code te scannen met een business app waarna informatie uit verschillende systemen in één overzicht verschijnt. Van de leveringsdatum, tot de garantie, tot service tickets en praktische handleidingen.

  • Het digitaliseren van de verlofregistratie door middel van een gemakkelijk te gebruiken business app voor medewerkers welke automatisch informatie doorstuurt en ophaalt uit het HR-systeem. De business app is te gebruiken op laptop, tablet en smartphone.

Herkennen wanneer het Power Platform een bedrijfsproces kan optimaliseren

De mogelijkheden van het Power Platform zijn eindeloos, voor ontelbaar veel situaties biedt het een oplossing waarbij het proces wordt versimpeld. Hieronder een aantal kenmerken van processen die gemakkelijk geoptimaliseerd kunnen worden, maar waarbij het resultaat veel tijd, geld en gemak oplevert.

 

  • Binnen het proces wordt gebruik gemaakt van papier
  • Data die al in applicaties bekend is, moet alsnog handmatig worden ingevoerd
  • Het is een herhaaldelijk proces wat elke dag, week of maand terugkeert
  • Meerdere collega’s leggen dezelfde informatie vast (in verschillende applicaties)
  • Goedkeuring binnen het proces moet handmatig

Hoe start ik met het Power Platform?

Wanneer je gebruik wilt maken van de mogelijkheden van het Power Platform is het een goede eerste stap om te bedenken wat je hiermee wilt bereiken. Kijk eens goed naar de huidige bedrijfsprocessen en bedenk waar het efficiënter kan. Wist je dat wij van The Spidermonkeys hier graag een uurtje over brainstormen met jou? Gratis en voor niets. Je verlaat de (online) brainstorm zeker weten met nieuwe ideeën. Je kunt het brainstorm-uurtje hier boeken.

De volgende stap is het technische gedeelte. Ook al is het Power Platform no-/low-code, het vraagt toch specialistische kennis om goed gebruik te maken van alle mogelijkheden. Je kunt zelf aan de slag gaan, een cursus volgen of kiezen voor snelheid, gemak en specialisme. Schakel dan een Power Platform specialist in. Naast het inzicht krijgen in de huidige werkprocessen en hoe deze te optimaliseren, steken wij ook graag de handen uit de mouwen. Onze Power Platform developers staan voor je klaar om het maximale uit Microsoft 365 en het Power Platform te halen